Bedene Göre Elbise Seçimi Nasıl Yapılır?

Bedene Göre Elbise Seçimi Nasıl Yapılır?

Elbise seçimi yapmak hepimizin akıllarında soru işareti bırakıyor. Özel davetlerde ve gündelik hayatımızda giymek için bedene göre elbise seçimi yapmamız zaman zaman kafa karışıklığına sebep olabiliyor. 
Sizler için bu yazımızda doğru elbise seçimi yapmanın püf noktalarından bahsedeceğiz. 

Hangi Vücut Tipine Sahip Olduğunuzu Öğrenin

Herkesin vücut tipi birbirinden farklı olduğu için başkasında güzel duran bir elbiseyi denediğiniz zaman sizde aynı etkiyi vermeyebilir. Aynı şekilde size çok yakışan bir elbise başka birinde farklı durabilir. Bu sebeple ilk olarak hangi vücut tipine sahip olduğunuzu bilmeniz gerekir.

Onlarca çeşit elbise arasından her elbise herkese yakışmayacağı için vücut tipine uygun elbise seçimi yapmak gerekir. Söz konusu bu vücut tiplerine baktığımız zaman:

•    Armut vücut tipi
•    Dikdörtgen vücut tipi
•    Kum saati vücut tipi
•    Elma vücut tipi 

Hangi vücut tipine ait olduğunuzu anlamanız için şimdi bu vücut tiplerine ve uygun elbise modellerine yakından bakalım. 

Armut Vücut Tipi 

Armut vücut tipi bel bölgesinin ince, vücudun alt bölgesinin ise geniş olduğu vücutlardır. En yaygın vücut tiplerinden biridir. 

Armut vücut tipi nasıl giyinmeli diye soracak olursanız daha çok üst bedende açık, alt bedende hacimli formlar tercih edilmeli cevabını verebiliriz.

•    Halter yaka, straplez veya V yaka,
•    Şifon kumaşlar veya büyük desenli kumaşlar,
•    Kuşak, kemer gibi bel aksesuarları,
•    Kraliyet tipi veya kloş etekli abiyeler bu vücut tipine uygundur. 

Aynı zamanda üst bedende açık parlak renkler, desenler ve alt bedende koyu renk etekler kullanılabilir. Elbise seçiminde ise geniş yakalı, omzu açık elbiseler tercih edilmelidir. 

Dikdörtgen Vücut Tipi

Kalçalar ile göğüslerin hemen hemen aynı ölüde olduğu vücut tipidir. Dikdörtgen vücut tipi özelliklerini taşıyanlar kıvrımlı hatlara sahip değildir. 
Dikdörtgen vücut tipi nasıl giyinmeli? Sorusuna ise beli saran modeller ve asimetrik desenler cevabını verebiliriz.

•    Fırfırlı, degaje ve kalp yakalar,
•    A kesim veya göğüs altından bollaşan kesimler,
•    Omzu ön plana çıkaran modeller,
•    Yırtmaç detaylı elbiseler,
•    Üst kısmı sade elbiseler bu vücut tipine uygun olur. 

Armut vücut tipinin aksine dikdörtgen vücut tipinde kemerli veya kuşak detaylı modeller tercih edilmemelidir. 

Kum Saati Vücut Tipi 

Göğüs ve kalça ölçülerinin eşit, belin ince olduğu vücut tipidir. Kum saati vücut tipi özelliklerine sahip olanların genellikle geniş omuzları ve dolgulu alt vücutları vardır. 

Kum saati vücut tipi nasıl giyinmeli sorusunun cevabı ise genel olarak V yaka, bele oturan modellerdir. 

Eğer kum saati vücut tipine sahipseniz V yaka, kemer veya kuşak detaylı elbiseleri rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Özellikle ince kumaşlı, vücudunuzu tamamen saran elbiselere göz atmalısınız. 

Kraliyet tipi A kesim elbiseler ve vücudunuza uygun bir seçim olacaktır. 

Elma Vücut Tipi 

Sırtınız, kaburganız ve omuzlarınız geniş ise elma vücut tipi özelliklerine sahipsiniz demektir. Bu vücut tipinde genellikle göğüslerin ölçüsü geniştir. Üst vücut alt vücuda oranla geniştir. 

Elma vücut tipi nasıl giyinmeli sorusuna ise bedeni daha uzun gösteren elbiseler cevabını verebiliriz. Elma vücut tipine sahipseniz mini etekleri, V yaka kesim modelleri, dikey desenli elbiseleri rahatlıkla tercih edebilirsiniz. 
Kalem etekler ve yırtmaçlı elbiseler tam bu vücut tipine uygundur diyebiliriz.

Gideceğiniz Yere Uygun Elbiselere Göz Atın 

Vücut tipinizi ve hangi modellerin vücut tipinize uygun olduğunu öğrendiniz. Şimdi sıra gideceğiniz yere uygun elbise seçimi yaparken dikkat etmeniz gerekenlerde. 
Elbiseyi ne için almak istiyorsunuz? Gündelik giymek için, özel davetler için veya iş hayatınızda ofis şıklığınıza uygun olması için olabilir.

Spor, gündelik veya şık elbise modelleri için Havoş’un web sitesini ziyaret etmeyi unutmayın. 

Sizler için tavsiye ettiğimiz elbise ve kombin önerileri: 

Sarı Anvelop Bağlamalı Karpuz Kol Elbise 

Hem rengiyle hem de modeliyle dikkat çeken bu elbiseyi ister gündelik yaşamınızda ister özel davetlerinizde giyebilirsiniz.

Son zamanların modasına uygun olan bu karpuz kol elbise, şimdiden birçok kişinin favorisi oldu bile.

Sandalet gibi daha günlük ve sade ayakkabılar tercih ederseniz gündelik yaşantınızda, şık ve sade bir stiletto tercih ederseniz ise özel davetlerinizde rahatlıkla giyebilirsiniz. 

Rengiyle yaz mevsimine çok yakışan sarı anvelop bağlamalı karpuz kol elbise şimdi Havoş online mağazasında yalnızca 179,00 TL! 

Siyah Yanları Cepli V Yaka Elbise 

Rahatınıza düşkünseniz, püfür püfür salaş ve gündelik bir elbise arıyorsanız bu tam size göre! Altına giyeceğiniz günlük ayakkabılarınız, sandaletiniz veya terlikleriniz ile hem spor hem de hoş bir görünüm elde edebilirsiniz. 

Özellikle armut, kum saati veya elma vücut tiplerinden birine sahipseniz V yaka detayı ile sizin bedeninize tam uyacağına eminiz. 

Rahat ve hoş görünürken bir yandan modaya ayak uydurmak için Havoş online mağazasından siyah yanları cepli V yaka elbise modelini kaçırmayın!

 Lila Degaje Yaka Saten Elbise 

Özel davetlerinizin parlayan yıldızı olmaya hazır olun! Degaje yaka elbise hem modeliyle hem de rengiyle moda severlerin favorisi oldu bile. 

Altına giyeceğiniz siyah, ipli topuklu ayakkabınız ve baget çantanız ile gece şıklığına ulaşabilirsiniz. 

Özelikle geniş omuzlu ve uzun bacaklı bir vücut tipiniz varsa bu elbise tam size göre. 

Hem şık hem rahat Lila Degaje Yaka Saten Elbise Havoş’ta şimdi sadece 179,00 TL! İndirim bitmeden kaçırmayın. 

Koyu Sarı Göğsü Gipeli Askılı Elbise 

Şimdinin en trend elbise modelleri arasında yerini alan gipeli askılı elbise, hem rahat hem şık hem de gündelik giyime uygun. Daha ne isteriz ki! 

Tatil seyahatlerinizde veya günlük planlarınızda bu askılı elbise modelini tercih edebilirsiniz. Altına giyeceğiniz sandalet veya gündelik ayakkabınız, güneş gözlüğünüz ve şapkanız ile yazın tadını çıkarmaya hazırsınız!

Özellikle üst vücut detayı ile öne çıkan bu göğsü gipeli askılı elbise şimdi Havoş’ta sadece 349,00 TL! 

Mavi Yeşil Çiçekli İnce Askılı Elbise 

Yaz mevsimi denince ilk akla gelen ve olmazsa olmaz elbise modelimiz tabii ki çiçekli elbise! Havoş elbise modelleri arasında en sevilenlerin başında gelen bu model ile yaz şıklığına kavuşabilirsiniz.

İnce belli ve geniş omuzlu bir vücut tipiniz varsa bu elbisenin size çok yakışacağını söylemek isteriz. Beli kavrayan bu model aynı zamanda göğüs kesim detayıyla da ön plana çıkıyor. 

Beyaz sandaletiniz veya şık terliklerinizle gündelik rutinlerinizde, ince topuklu ayakkabınızla da özel davetlerinizde bu elbiseyi rahatlıkla giyebilirsiniz.

Yaz bitmeden dolabınızda olması gereken mavi yeşil çiçekli ince askılı elbise modeli Havoş online mağazasında sizi bekliyor! 

Ekru Askılı İp Kemerli Keten Elbise 

Tatil planınızı yaptınız ancak giyecek bir şey bulamıyor musunuz? Bu elbise tam size göre. Açık rengiyle ferah bir görüntü ile tatillerinizde bavulunuzda bulunması gereken bir elbise. 

Özellikle ince bele ve geniş omuzlara sahipseniz bu elbisenin vücut tipinize tam uygun olacağını belirtmek isteriz. 

Yaz akşamlarında da rahatlıkla tercih edebileceğiniz bu elbiseyi sandalet veya şık terliklerinizle, günlük ayakkabınızla kombinleyebilirsiniz. Güneş gözlüğünüzü ve takılarınızı taktıysanız günün en şık giyineni olmaya hazırsınız! 

Ekru askılı ip kemerli keten elbise Havoş online mağazasında! İndirimi kaçırmayın. 

Bedene Göre Elbise Seçimi Nasıl Yapılır?” Başlıklı makalemizden memnun kaldıysanız Elbise Giymenin Püf Noktaları başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz.

Etiketler: bedene göre elbise, elbise, elbise modelleri, elbise seçimi nasıl yapılır
Ağustos 10, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR