Bu Baharın Modası: Denim Trençkot

Bu Baharın Modası: Denim Trençkot

Denim trençkot, son zamanların modası haline gelen trençkot modellerinin kot kumaş ile üretilen çeşididir. Özellikle bahar aylarında kombinlerin vazgeçilmez parçası haline gelmiştir.

Denim trençkot ve trençkot ile ilgili kombin önerilerini paylaşacağımız bu yazımızı okumaya devam edin.

Denim Trençkot Ne İle Giyilir?

Özellikle bahar aylarında kombinlerinizi tamamlayacağınız demi trençkotları tarzınıza uygun olarak dilediğiniz şekilde giyebilirsiniz.

Etek, elbise, tayt veya mom Jean ile denim trençkotun eşsiz uyumunu fark ettiğinizde dolabınızın olmazsa olmaz parçası haline gelecek.

Gündelik Kombinlerinizde Denim Trençkot

Arkadaşlarınızla buluşacağınızda, gezmeye veya seyahate gideceğinizde, günlük aktivitelerinizde hava koşulları uygunsa kombininizi denim drençkot ile tamamlayabilirsiniz.

Çiçekli veya sade bir elbisenin üzerine denim trençkot, altına sneaker ayakkabılarınız ve baget çantanız ile güne hoş bir görünümle başlayabilirsiniz.

Etek giymek istiyorsanız üzerine triko tişört veya crop giyerek üzerine de trençkotunuzu alabilirsiniz. Biraz daha şık görünmek isterseniz altına topuklu ayakkabılar ve takılarla kombininize hoş detaylar ekleyebilirsiniz.

Mom Jean ve oversize tişört veya sweat giyerek rahat, spor ve salaş bir görünüm elde edebilirsiniz. Üzerine giydiğiniz trençkot hoş bir tamamlayıcı olacaktır. Spor ayakkabılarınız ve sırt çantanız veya bez kol çantanız ile gününüzü rahat ve cool geçirebilirsiniz.

Gündelik yaşamınızda da şık görünmek istiyorsanız topuklu ayakkabı, halka küpe gibi detaylarla tarzınızı yansıtabilirsiniz.

Okula veya sınava gideceğiniz zamanlarda mom Jean üstüne oversize tişörtünüz ve trençkotunuz ile pratik ve rahat bir kombin yapabilirsiniz.

Özel Davetlerinizde Denim Trençkot

Şık görünmek isteyeceğiniz özel davetlerinizde, akşam dışarı çıkacağınız zamanlarda elbisenizin veya eteğinizin üzerine denim trençkot giyerek o günü hem şık hem de rahat görünümle geçirebilirsiniz.

Tarzınızı yansıtabilmek için denim trençkotun altına şık tulumlar, elbiseler veya etek triko kazak kombini yapabilirsiniz. Stiletto veya ince topuklu bir ayakkabı, baget çantanız ve halka küpeleriniz, takılarınızla geceye hazırsınız!

Ofis Şıklığı İçin Denim Trençkot

İş hayatınızda denim trençkot kombinlerinizle rahatlıkla ofis şıklığı elde edebilirsiniz.

Kumaş pantolon ve beyaz gömleğinizin üzerine denim trençkot giyebilirsiniz. Altına giyeceğiniz stilettolarınız veya ince topuklu ayakkabılarınız ile şıklığınızı ön plana çıkarabilir, spor veya gündelik ayakkabılarınızla daha rahat bir görünüm elde edebilirsiniz.

Herkese Hitap Eden Kombinler!

Trençkot bana yakışır mı? Kimler trençkot giyebilir? Şeklinde soru işaretleriniz varsa endişelenmenize hiç gerek yok.

Trençkot çeşitleri, nasıl kombinlendiğine bağlı olarak her tarza uyum sağlayabilen pratik ve kullanışlı ürünlerdir.

Oversize, spor, klasik veya şık nasıl giyinir olursanız olun trençkot ile uyumlu bir bütünlük sağlayabilirsiniz.

Trençkotların geniş ve zengin çeşitlerinin bulunmasıyla tarzınıza en uygun trençkotun hangisi olduğunu belirleyebilir, dolabınızda yer alma şansı verebilirsiniz.

Gerek bahar aylarında gerek de serin yaz akşamlarında giyebilirsiniz. Kış aylarında kalın giyinmeyi sevmiyorsanız kazağınızın üzerine de trençkot giyebilir, kış mevsimine ayak uydurabilmesini sağlayabilirsiniz.

Trençkot ve Eşsiz Detayları

Son zamanlarda çeşitliliği ve farklı modelleri ortaya çıksa da hemen hemen her trençkotta eşsiz detaylar olduğunu fark ettiniz mi?

Düğmeleri, kemerleri, yakaları ve cepleri ile şık ve kendine özgün tasarımı ile her zaman moda dünyasının favori parçası olmayı başarıyor.

Biraz bu detayları yakından inceleyelim.

Yaka Detayı

Jean trençkot, kot trençkot, klasik trençkot fark etmeksizin bütün modellerde yaka detayı ön plana çıkıyor.

Trençkot yakaları dik şekilde de kullanılabilir. Çünkü trençkot yakalarının asıl amacı arkadan gelen rüzgârdan boynu korumaktır. Yakası kaldırılmış trençkot ile klas görünebilirsiniz.

Trençkotun tarihsel gelişimine baktığımızda savaş zamanlarında gazdan korunmak için de dik yakalı tasarlanmış olmasını görüyoruz.

Şimdilerde özgün tasarımı ile yaka detayı dikkatimizi çekse de geçmiş yıllarda işlevsel amaçla tasarlandığını öğrenmenin daha anlamlı kıldığını söylemek isteriz.

Cep Detayı

Tıpkı yaka tasarımında olduğu gibi trençkotun cepleri de tasarımdan çok daha öte bir hikâyeye sahip.

Trençkotların geniş ve derin ceplerinin olması, harita ve dürbün gibi malzemelerin rahatlıkla sığabilmesi ve gizlenebilmesi amacıyla tasarlanmıştır.

Üzerinde yer alan düğmeler de yağmurlu havalarda cebin içerisinde bulunan eşyaları korumak amacıyla tasarlanmış.

Astar

Bütün trençkotların olmazsa olmaz parçası da astarıdır. Peki, bu astarın çıkarılabilir özellikte olduğunu biliyor musunuz?

Bu da trençkotun kullanışlı ve işlevsel bir parça olduğunu bir kere daha kanıtlıyor bize.

Soğuk havalarda astarıyla, sıcak havalarda astarsız olarak giyilebilir özelliği sahip. Böylece her hava koşulunda kombinlenmeye uygun bir parça.  

Apoletler

Apoletler bize özgün ve şık görünse de tabii ki ilk tasarlanış amacının bir hikâyesi var. Geçmiş yıllarda askerler rütbelerini göstermek için apoletleri kullanırmış.  Aynı zamanda apoletlerin yarattığı boşluğa askerler eldiven, şapka gibi eşyalarını koyabilirmiş.

Biz yalnızca hoş görüntüsü için giysek de apoletlerin de bir amacının olduğunu öğrenmek trençkotu daha bir anlamlı kılıyor.

Fırtına Kalkanı

Trençkotun sırt bölümündeki ekstra kumaşın fırtına kalkanı olduğunu biliyor muydunuz? Geçmiş zamanlarda koruma ve havalandırma görevini üstlenirmiş.

Omuzlardan göğse inen ekstra kumaş detayı ise yağmurdan korumak amacıyla tasarlanmış.

Şimdilerde tarzımızı yansıttığı için, hoş görünümünden dolayı giymeyi tercih etsek de aslında trençkotun böyle detaylı ve derin bir hikâyesinin olması daha bir anlamlı kılıyor.

Trençkot Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Birçok trençkot modeli arasından kendinize en uygunun hangisi olduğunu belirlerken kafanız karışabilir.

Kendinize en uygun trençkotu belirleyebilmeniz için bu özelliklere dikkat etmelisiniz;

  • Boyunuzun daha uzun görünmesini istiyorsanız kısa trençkotları tercih edebilirsiniz. Yalnız şu detayı bahsetmeden geçmeyelim, kısa trençkotlar kalçanın hemen üzerinde bittiği için kalçanızı ön plana çıkarır. Kısa trençkot tercih edecekseniz bunu da göz önünde bulundurarak sizin için uygun olup olmayacağına karar vermelisiniz.
  • Her vücut tipine ve boya uygun olan orta uzunluktaki trençkotları rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Dizin hemen üzerinde biten klasik trençkotlar herkese ve her kombine uygun!
  • Minyon bir yapınız varsa ve öyle görünmek istemiyorsanız geniş yakalı trençkotlar tam size göre. Geniş yakalı trençkot sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterecektir.
  • Deri ceketten vazgeçemeyenlerdenseniz deri trençkot ile hem farklı hem klas görünüm elde edebilirsiniz. Tarzınıza uygun deri trençkotlara göz atabilirsiniz.

 

Tarzınıza ve size en uygun trençkot modellerini incelemek için Havoş web sitesini ziyaret etmeyi unutmayın!

Etiketler: denim trençkot, trençkot kombinleri
Haziran 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR