Doğru Kadın Mont Bedeni Nasıl Seçilir?

Doğru Kadın Mont Bedeni Nasıl Seçilir?

Kışlık giyim söz konusu olduğunda, özellikle kadın mont modelleri doğru sıcaklığı, kalıbı ve konforu sağlamalıdır. Peki, doğru mont tipi nasıl olmalıdır? Kendinize uygun mont modelini seçebilmek için yazımızı okumaya devam edin. 

Size En Uygun Kışlık Montu Seçin

Soğuk kış günlerinde, yağmurlu havalarda ve karlı günlerde dış giyim, size soğuktan korunmanız için bir kalkan oluşturur. Sıcak tutan, konforlu ve rahat bir mont ile kış aylarını zorluk yaşamadan atlatabilirsiniz. Doğru mont seçimi, soğuk kış günlerinde işe veya okula gitmenizi kolaylaştırırken içinizi sıcacık tutar.

Özellikle kış aylarının zorlu geçtiği bir bölgede yaşıyorsanız, kışlık montunuzun her gün kalitesini belli etmesi gerekir. Koruma kalkanı görevi sayesinde zorlu kış günlerini kolayca atlatabilirsiniz. 

Yüksek kalitede mont almanız, yalıtım gücünü sağlar ve uzun süre kullanışlı olur.

Aynı zamanda, montun üzerinize tam oturması yani doğru beden seçimi, sizi daha konforlu ve rahat hissettirir. Kalıbı küçük montlar sizi yeterince korumayabilir. 

Peki, hangi beden montu seçmelisiniz? Sizin için en uygun mont hangisi? Bu yazımız sayesinde bütün soru işaretleriniz ortadan kalkacak.

Yalıtımlı Montlar 

Kış aylarında sizi en sıcak tutacak yalıtımlı montlar, sentetik dolgu veya kuş tüyü malzemelerinden yapılan modellerdir. Sizi sarıp sarmalayacak kuş tüyü veya sentetik dolgulu montlar, ağırlığını hissettirmeden yalıtım sağlar ve havayı hapseder. 
Havayı hapsetme özelliği sayesinde çok kaba veya kalın giyinmek zorunda olmadan kış aylarında istediğiniz sıcaklığı elde edebilirsiniz. 
Uyarı
Kuş tüyü montu ilk aldığınızda, paketinden çıkarıp biraz hava alacağı bir yerde muhafaza edin. Özelliğinin işlevsel hale gelmesi için birkaç gün geçmesi gerekir. 

Yalıtımlı Mont Nasıl Olmalıdır?

Yalıtımlı bir mont ile tamamen rahat hissetmeniz için kendi bedeninizi almalısınız. Eğer içine çok kalın ve kat kat giysiler giymeyi düşünüyorsanız bir beden büyük alabilirsiniz. 
Yalıtımlı montlar, yağmurluk kadar ince değillerdir ancak şişme mont kadar da kabarık değillerdir. Ara bir kalınlığı olan bu montlar, rüzgarı iyi hapseder ve yalıtım için yeterli alanı ardır. 
Eğer bedeninizden çok büyük bir mont alırsanız, çabuk ısınmaz ve soğuğu hapsedemez. 

Doğru Mont Bedeni Nasıl Seçilir? 

Kış ayları iyice bastırdığında montun altına ekstra ceket giymek isteyebilirsiniz. Bu sebeple az önce de bahsettiğimiz gibi eğer ince bir kazak üstüne giydiğinizde bedeninize tam oturuyorsa, bir beden büyük almanızda fayda var. 
Uzun veya kısa mont seçimi yaparken de avantajlarını ve dezavantajlarını düşünmelisiniz. Uzun montlar, bacaklarınızı da ısıtır ve ekstra koruma sağlar. Ancak kısa montlar kadar rahat hareket alanı sağlamaz. 

Montun uzunluğunu kontrol etmeniz için ilk olarak deneyin ve fermuarını çekin/düğmesini ilikleyin. Ardından kollarınızı kaldırın ve uzunluğunu görmek için gövdenizi uzatın. Eğer bu hareketi yaptığınızda ceketin ön kısmı kabarıyorsa, montunuzun bedeni büyük demektir. 

Kollarınızı kaldırdığınızda, omuz detayına da dikkat edin. Omuzları çok dar ise ceketin daha fazla yukarı çıkmasına sebep olur. Mont, omzunuza tam oturmalıdır. 

Bel kemerine sahip bir mont giymek istiyorsanız, muhtemelen kısa kesimdir ve kalçanızı istediğiniz gibi korumayabilir. 

Montunuzun beden uzunluğunu kontrol ettikten sonra, kollarını da kontrol etmelisiniz. Bunun için yine montunuzu giyin ve önünü ilikleyin. Kollarınızı öne doğru uzattığınızda manşetler, tam elinizin dibine denk geliyorsa montun kol uzunluğu size uygun demektir. Eğer bilekleriniz açıkta kalıyorsa kolları çok kısa demektir. Elleriniz, manşetin içerisine giriyor ise montun kol boyu uzundur. 

Peki, montun size tam uymadığını nasıl anlarsınız? 

Öncelikle bir ayna karşısına geçin ve pot durup durmadığını kontrol edin. Kolların bileklerinizi tam kapatmaması, kollarınızı kaldırdığınızda yukarı kalkması ve belinizi açması montun küçük olduğunu gösterir. 
Rahat hareket edebiliyorsanız ve mont vücudunuzu yeterince iyi kapatıyorsa, doğru bedeni seçtiniz demektir. 
 

Doğru Beden Seçimi Çok Önemli!

Bedeninize uygun olan montu seçmeniz, kışın üşümenizi engeller ve rahat hareket edebilmenizi sağlar. 
Bedeninize uygun montu seçmenin yanında tarzınıza uygun montu da belirlemelisiniz. Havoş online mağazasında, tarzınıza uygun, trendlere ayak uyduran mont modellerini inceleyebilirsiniz. 
Montu nerede giyeceğiniz de oldukça önemli. Okula mı? İşe mi? Yoksa şık davetlere mi giyeceksiniz? 
Montun altına giyeceğiniz diğer giysilerinizin tarzı nasıl? Klasik, şık, spor veya vintage tarzda giyiniyor olabilirsiniz. Montu seçerken diğer giysilerinizi de göz önünde bulundurursanız, kombininizi tamamlayan eşsiz bir dış giyim sahibi olabilirsiniz. 

Özetlemek gerekirse, size en uygun montu seçerken;
•    Bedeninizi
•    Kumaşın kalitesini ve türünü
•    Tarzınızı göz önünde bulundurmalısınız.
Her tarza uygun mont modellerini Havoş online mağazasında bulabilirsiniz. 

Etiketler: kadın mont, kadın mont modelleri, mont çeşitleri
Ekim 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR