Elbise Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Elbise Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Güzel bir kombin yapıp dışarı çıktığımızda çoğumuz kendimizi çok daha güzel ve özgüvenli hissederiz. Zaman zaman bir elbise alırken nelere dikkat etmeliyiz emin olamıyoruz, yakışır mı acaba diye endişeleniyoruz. 
Yüzlerce çeşit elbise arasından seçim yapmak kafa karışıklığına sebep olabiliyor. Bu yazımızda sizlere elbise seçerken dikkat edilmesi gerekenlerden bahsettik. Tavsiyelerimiz sayesinde artık kendinize en çok yakışan elbiseyi kolayca bulabileceksiniz. 

1-    Vücut Tipinize Göre Elbise Seçimi Yapmalısınız

Her elbise modeli ne yazık ki herkesin üzerinde aynı durmuyor. Farklı vücut tiplerine yakışabilecek farklı elbise modelleri mevcut. Bu sebeple doğru elbise seçimi yapmanız için öncelikle vücut tipinizin hangisi olduğunu öğrenmelisiniz.
Vücut tipinizi bilmiyorsanız sizler için yazmış olduğumuz “Bedene Göre Elbise Seçimi Nasıl Yapılır?” başlıklı yazımızı okuyarak hangi vücut tipinde olduğunuzu öğrenebilirsiniz. (link makale yayımlanınca eklenecek.)

2-    Elbiseyi Ne Zaman Giyeceksiniz?

Vücut tipinize yakışacak olan elbiseleri belirlemekle bitmiyor. Doğru elbiseyi bulurken ne zaman giyeceğiniz de çok önemli.
İlk olarak hangi mevsimde giyeceğinize karar vermelisiniz. Elbisenizin kumaşına ona göre karar verebilirsiniz. Yaz ve ilkbahar mevsimlerinde keten ve ince kumaş elbiseler tercih edebilirsiniz. Kış ve sonbahar mevsimlerinde ise tercih edeceğiniz kumaş kadife veya tüvit gibi kalın kumaşlar olabilir.
Elbiseniz kısa da olsa uzun da olsa seçtiğiniz kumaşın türüne göre mevsime ayak uydurabiliyor. Örneğin kış aylarında mini kadife elbise giyebilirsiniz. Üzerine giyeceğiniz kaban ve uzun botlarınızla son derece şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

3-    Elbiseyi Nerede Giyeceksiniz? 

Satın almak istediğiniz elbiseyi nerede giyeceğinize göre bir model bakmalısınız. Örneğin gece bir davetine giderken giyeceğiniz elbise ile gündelik giyeceğiniz elbise modeli genellikle farklı oluyor. Elbiseyi kombinlemek kolay görünüyor olsa da küçük dokunuşlarla çok farklı görünüm elde edilebilme imkânı vardır. 

Sade bir elbiseyi şık bir ayakkabı ve çanta ile tamamlayarak özel davetlerinizde giyebilirsiniz. Böylece hoş ve şık bir görünüme kavuşabilirsiniz.

İş veya okul yaşantınızda da şık bir görünüm istiyorsanız yine aynı şekilde ayakkabınız ve çantanız ile kombinleyebilirsiniz. Takılarınız ile de küçük dokunuşlar yapabilirsiniz. 

Sizler için hazırladığımız Elbise Giymenin Püf Noktaları başlıklı yazımızda bu konu ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz. 

4-    Kaliteli Kumaşları Tercih Etmelisiniz

Elbise alışverişi yapmanın giderek zorlaşmasının bir diğer sebebi de pazar alanının çoğalmasıdır. Bir elbisenin farklı modellerini veya aynılarını birçok yerde görüyoruz. Bazen fiyata kanıp almak isteseniz de her yerden elbise almamanız gerektiğinin farkında olmalısınız. 

Alacağınız elbisenin kumaşının kalitesi oldukça önemli. Bir elbiseyi uzun süre solmadan ve yıpranmadan kullanabileceğinizden emin olmalısınız. 

Havoş online mağazalarında uygun ve yüksek kalitede çeşit çeşit elbise modelleri sizi bekliyor. 

5-    Tarzınızı Yansıtan Modelleri Belirleyin 

Vücut tipinizi, nerede ve ne zaman giyeceğinizi kesinleştirdiniz. Elbette ki bununla sınırlı kalmıyor. Kendi tarzınıza uygun, nasıl görünmek istediğinizi iyi yansıtacak elbise modeli belirlemeniz gerekiyor. 
Elbise modelleri ve isimleri şu şekilde:
•    Tek omuz elbise
•    Çift askılı elbise 
•    Sıfır kol elbise 
•    Straplez elbise 
•    Üçgen elbise 
•    Saray elbisesi
•    Balon elbise
•    Çarliston elbise
•    Balık elbise
•    Prenses elbise
•    Kalem elbise 
•    Düz elbise
•    Slip elbise
•    Düz elbise 
•    Spagetti askı elbise 
•    Tunik elbise
•    Polo yaka elbise
•    Robalı elbise
•    Gömlek elbise 
•    Kot elbise 
•    Peplum elbise
•    Düşük belli elbise 
•    Halter yaka elbise 
•    V yaka keten elbise 
•    Karpuz kol elbise 
•    Drapeli elbise 

Modayı yakalayan, trendlere uygun ve yüksek kaliteli elbiseleri seçmeniz de çok önemli. Tarzınızı yansıtabileceğiniz, trendleri yakalayan yüksek kaliteli elbiseler uygun fiyatlarıyla Havoş online mağazasında sizi bekliyor. 

Tarzınıza uygun elbise ve modeline de karar verdikten sonra genel hatlarıyla satın almak istediğiniz elbiseye az çok karar vermiş olursunuz. 
Elbiseleri nasıl kombinleyeceğinize karar veremiyorsanız sizler için bazı kombin önerileri hazırladık. 

Sandalet İle Elbise Kombini

Özellikle yaz aylarında cıvıl cıvıl çiçekli elbiselerinizin altına sandalet mükemmel bir tamamlayıcıdır. Sandalet ile tamamlayacağınız elbiselerin düz renk, rahat, salaş olması veya çiçekli, beli saran bir model olması oldukça şık durur. Böylece hem gündelik hem de şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

Takacağınız takılar ve çantanızı da belirledikten sonra dışarı çıkmaya hazırsınız! 

Yeşil V Yaka Beli Gipeli Elbise 

Hem yaza uygun bir renk hem de rahat bir elbise modeli ile karşınızdayız. Bu elbise ile arkadaşlarınızla buluşmaya gidebilir veya tatil seyahatlerinizde bavulunuzda yer verebilirsiniz. Sandalet ile rahatlıkla kombinleyebileceğiniz elbise modeli, kesimi ve V yaka detayı ile son derece hoş görünüyor. 
Yeşil V yaka beli gipeli elbise modeli Havoş’ta indirimdeyken kaçırmayın! 

Mavi V Yaka Sıfır Kol Elbise 

Bu elbiseyi de yine ister günlük olarak ister seyahatlerinizde giyebilirsiniz. Diz altında biten modeli ve V yaka detayı ile hem spor hem de şık görünen bir model. Sandalet ile rahatlıkla kombinleyebileceğiniz Mavi V yaka sıfır kol elbise farklı renk seçenekleriyle de Havoş online mağazasında sizi bekliyor. 

Beyaz Önü Pile Detaylı Askılı Elbise 

Askılı elbise modelleri arasından en sevilen, rahat ve tatlı görünen beyaz bir elbise ile karşınızdayız. Bu elbiseyi de ister sandaletle ister şık terliklerinizle rahatça giyebilirsiniz. Yazın ferahlığını hissedebileceğiniz, kumaşı ince ve yumuşacık bu elbise şimdi sadece 249 TL! 
Aldıktan sonra yüksek kalitesiyle uzun süre giyebileceğiniz beyaz önü pile detaylı askılı elbise hemen dolabınızda yer alsın. Havoş online mağazasından kampanyayı kaçırmayın!

Topuklu Ayakkabı ile Elbise Kombini

Özel davetlerinizde, gece davetlerinizde giyebileceğiniz onlarca elbiseden karar vermeniz zor olabilir. Şık bir elbisenin altına giyeceğiniz topuklu ayakkabı ve çantanız ile kombininizi tamamlamalısınız.
Genellikle sade renkler tercih edilse de yaz aylarında renkli desenli elbise modellerine de bakmanız yanlış olmaz. Hem cıvıl cıvıl hem de şık olmanız Havoş sayesinde mümkün! 

Mavi Anvelop Bağlamalı Karpuz Kol Elbise 

Sade ama canlı bir renk giyeyim, özgün modeli ile ön planda olsun dediğiniz bir elbise varsa bu tam size göre. Yaza ayak uyduran canlı rengi ve duruşu ile rahatlıkla yaz akşamlarında, özel davetlerinizde giyebilirsiniz. 

Altına giyeceğiniz sade ve şık topuklular, baget çantanız ve takılarınız ile gecenin parlayan yıldızı olmaya hazırsınız. 

Mavi anvelop bağlamalı karpuz kol elbise Havoş mağazasında sizi bekliyor. Bu karpuz kol elbise modelinin farklı renk seçenekleri de mevcut. 

Renk Desenli Omuz Detaylı Sıfır Kol Elbise 

Hem yazın renklerini taşımak hem de şık görünmek için ideal elbise modellerinden biri. Sıfır kol elbise olmasıyla birlikte bel detayıyla da ister özel davetlerinizde giyebilir, ister ofis şıklığına ulaşmak için tercih edebilirsiniz. 
Topuklu ayakkabı ile giyebileceğiniz bu kombini sade renk bir çanta ile tamamlayabilirsiniz. Renk desenli omuz detaylı sıfır kol elbise dolabınızda olmalı! Havoş’tan sipariş vermeyi unutmayın. 

Fuşya Degaje Yaka Saten Elbise 

Degaje yaka elbiseler bu senenin modası! Modayı yakalarken sade ve canlı rengiyle ön plana çıkan bu elbise özel davetlerinizde parlamanızı sağlayacak. Saten şıklığını topuklu ayakkabılarınız ile tamamlarken takılarınızla son dokunuşları yapabilirsiniz. 

Elbise kombinlemek küçük dokunuşlar ile dilediğiniz görünümü elde edebilirsiniz. Tek parça olduğu için zorlanabileceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Takı, çanta, ayakkabı ve ceketin önemi oldukça büyüktür. Elbisenizi aldıktan sonra küçük detaylar ile tarzınızı dilediğiniz gibi yansıtabilirsiniz. 

Sizler için hazırladığımız Elbise Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? Başlıklı yazımızdan memnun kaldıysanız Elbise Giymenin Püf Noktaları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ediyoruz.
 

Etiketler: elbise alırken nelere dikkat etmeliyiz, elbise, elbise modelleri
Ağustos 10, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR