Elbise Giymenin Püf Noktaları

Elbise Giymenin Püf Noktaları

Mevsim ne olursa olsun elbise giymeden duramayanlar burada mı? Elbise giymeyi çok seviyorum ancak nasıl giymem gerektiği konusunda emin olamıyorum diyorsanız, bu yazımız sizler için!

Öncelikle çok fazla elbise modeli olduğunu söylemek isteriz. Bu yüzden model, boy, kumaş seçmek kafanızı karıştırıyor olabilir. Elbiseyi nerede, ne zaman giyeceğiniz elbise seçimi konusunda kilit nokta diyebiliriz.

İlk olarak elbise modellerinden başlayalım. Viskon, şifon, keten, mini elbise şeklinde birçok model var. Yazımıza devam etmeden önce bu elbise modellerini yakından tanımamızda fayda var.

Keten Elbise

Keten elyafından elde edilen kumaş ile üretilen elbiselerden, keten elbise modeli oluşur. Hafif ve ince yapıda olmasından dolayı bahar ve yaz aylarında keten elbiseleri tercih edebilirsiniz. Keten elbiseler uzun, kısa, dar veya geniş olarak üretilebilir. Günlük olarak giyebilirsiniz.

 

Şifon Elbise

İpek ya da rayon iplikten oluşan kumaş türü şifondur. Şeffaf bir dokusu vardır. Genel olarak yaz giysilerinde tişört ve elbiselerde kullanılır. Özellikle abiye türündeki elbiselerde şifon elbise modeli büyük ilgi görür. Yaz aylarında şık olmanız gereken zamanlarda şifon elbise türünü tercih edebilirsiniz.

Viskon Elbise

Yine yaz aylarında tercih edilen elbise türlerinden biridir. Kumaşın yapısı gereği nem emici özelliği vardır ve terleme yapmaz. Viskon elbiseler aynı zamanda hem rahat hem de şık, zarif görünüme sahiptir.

Özellikle rengarenk, çiçekli elbiseleri giymeyi seviyorsanız genellikle viskon kumaşından tasarlandığını söylemek isteriz. Seyahatlerinizde, arkadaşlarınızla buluşacağınızda, tatillerinizde tercih edebilirsiniz.

 

Triko Elbise

Triko elbise, pamuk ipliği ile yünlerinin örgü makinesinde üretilmesiyle tasarlanır. Kış aylarının vazgeçilmez kumaşı triko, elbiselerde de favoridir. Kış aylarında şık olmak isteyeceğiniz zamanlarda rahatlıkla triko elbise tercih edebilirsiniz.

Bu kadar çok kumaş ve model olması kafanızı karıştırıyor olabilir. Bunun için sizlere elbise giymenin püf noktalarını hazırladık.

Yalnızca 3 adımda en uygun elbise kombinini yapabilirsiniz. 

  1. Hava Nasıl?

Hangi mevsimde olduğunuza bağlı olarak giyeceğiniz elbisenin kumaşı değişiklik gösterir. Yukarıda bahsettiğimiz gibi eğer kış aylarındaysanız triko, yaz aylarındaysanız keten, şifon veya viskon elbise tercih edebilirsiniz.

Eğer bahar aylarındaysanız ve akşam serinliğine yakalanmak istemiyorsanız elbisenizin üzerine bir kot ceket giymenizi tavsiye ederiz.

Yine hava durumuna bağlı olarak uzun veya kısa elbise modeli tercih edebilirsiniz. Ancak elbise seçiminde önemli olan elbisenin boyu değil kumaşıdır. Yani yazın ince kumaşlı uzun elbise, kışın ise kalın kumaşlı kısa elbise giymeniz absürd olmaz. Özellikle kışın mini elbisenin altına uzun çizmelerinizi giydiğiniz zaman güzelliğiniz göz kamaştıracaktır!

Sonbahar aylarında uzun, koyu renkli bir elbise tercih edebilirsiniz. Üzerine giyeceğiniz kot ceket ve takacağınız uygun çanta ile gününüzü hoş görünerek geçirebilirsiniz.

  1. Nereye Gidiyorsunuz?

Hava durumuna uygun elbise kumaşını belirlediniz. Modeli belirlemeden önce o elbiseyi nereye giyeceğinizi kesinleştirmeniz gerekir.

Tercih edeceğiniz elbise modelinin, gideceğiniz yerle uyumlu olmalıdır. Örneğin şık olmanız gereken bir yerde spor, rahat bir elbise tercih etmeniz uygun olmayabilir.

Yaz aylarında seyahat edecekseniz, tatile gidecekseniz, arkadaşlarınızla buluşacaksanız çiçekli, mini veya uzun elbise giyebilirsiniz. Eğer sade elbise giymeyi tercih ediyorsanız takılarla kombininizi hareketlendirebilirsiniz.

Spor ayakkabıyla veya sandaletle kombininizi tamamlamanız rahat ve hoş görünmenizi sağlar.

Herhangi bir iş görüşmesinde elbise giymek istiyorsanız gömlek elbise modellerine göz atabilirsiniz. Altına giyeceğiniz sneaker veya topuklu ayakkabı ve takılarınız ile iş görüşmesine hazırsınız!

  1. Elbise Kombinini Nasıl Tamamlayacaksınız?

Elbise tek bir parçadır, kombinlemesi kolaydır gibi görünse de her zaman öyle olmadığını belirtmek istiyoruz. Elbiseye eşlik eden takılarınız, ayakkabınız, ceketiniz vb. kombininizi doğrudan etkiler. Bu sebeple elbisenize uygun ayakkabı ve takı seçimi yapmalısınız.

Öncelikle spor mu yoksa şık mı olmanız gerektiğini kesinleştirmelisiniz. Şık olacağınız ortamlarda mini elbisenizin üzerine blazer ceket, halka küpe ve topuklu ayakkabılar ideal bir uyum yakalamanızı sağlar.

Biraz daha gündelik, spor olmak istiyorsanız uzun veya kısa elbisenizin üzerine kot ceket tercih edebilirsiniz. Şapka ve güneş gözlüğü ile kendinize biraz daha cool bir hava katabilirsiniz.

Kış aylarında elbiselerinizin üzerine kazak da giyebilirsiniz. Triko kazak, kemer ve botlarınızla aynı anda hem şık hem de gündelik olabilirsiniz.

Gördüğünüz gibi elbise giymek aslında ortama ve havaya göre şekillenebilen bir giysi türüdür. Bahsettiğimiz 3 adımı sırasıyla, bütün incelikleriyle düşündüğünüz zaman elbisenizi mükemmel tamamlayıcılarla kombinleyebilirsiniz.  

Etiketler: elbise, elbise giymenin püf noktaları
Haziran 03, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR