Mont Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 4 Unsur

Mont Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 4 Unsur

Mont satın almak, binlerce çeşit ve model arasından hangisini giyeceğinize karar vermekte zorluk yaşıyorsanız, sizin için büyük bir kafa karışıklığı ve zor bir iş olabilir. 
Sizler için bu yazımızda, mont alırken dikkat etmeniz gereken önemli etmenleri derledik. Kafa karışıklığınızı gidermeye yardımcı olacak bu yazımızdan sonra kendinize en uygun mont modelini seçmiş olacaksınız. 

1-    Yaşadığınız İklime Uygun Kumaş Seçin 

Kış günlerinin bol yağışlı, karlı ve soğuk geçtiği bir iklimde yaşıyorsanız, su geçirmeyen kumaşlar tercih etmelisiniz. 

Kauçuk, polüretan, silikon malzemeden yapılan kumaşlar su geçirmez özelliktedir. Montu seçerken etiketinden hangi kumaştan yapıldığına bakabilirsiniz. 

Eğer kış aylarının daha ılık ve az yağışlı geçtiği bir bölgede yaşıyorsanız yünlü kumaşları da tercih edebilirsiniz. 

Kumaşın kalitesine de dikkat etmelisiniz. Zorlu kış günlerinde kumaşın yıpranması veya yırtılması size zorluk çıkarır. 

Havoş online mağazasından alacağınız montlar yüksek kalitesiyle uzun kullanım ömrü sağlar. 

2-    Montun Bedenine Dikkat Edin

Mont alırken kalıbını inceleyin. Kışın, montun altına kalın giysiler giyeceğiniz için eğer kalıbı küçük bir montsa bir beden büyük almanızda fayda var. Montu denerken de kalın giysilerle denerseniz, rahat olup olmadığınızı daha iyi anlayabilirsiniz. 

3-    Fermuar veya Düğme Gibi Detayları Göz Önünde Bulundurun 

Onlarca mont modeli arasından eleme yapmanızı kolaylaştıracak bir faktör de montun fermuar veya düğme detayları. Bu detaylar küçük görünüyor olsa da aslında size büyük konfor ve işlevsellik kazandıran önemli unsurlardır. 
Aynı şekilde montun cebi, astarı gibi aparatlarını da göz önünde bulundurmalısınız. 

4-    Montun Yalıtım Türünü İnceleyin

Montun kumaşının yanında yalıtım özelliği de yaşadığınız bölgeye göre seçmeniz gereken bir unsurdur. Eğer çok yağış alan ve kışı soğuk geçen bir bölgede yaşıyorsanız sentetik, havlı veya kuş tüyü kumaşlar sıcak tutan yalıtım türleri arasındadır. Alacağınız montun yalıtım materyali bunlardan biri olabilir. 

Bu yalıtım malzemelerini seçerken dezavantajlarını da değerlendirmelisiniz. Örneğin kuş tüyü sıcak tutsa da yağış alan bir bölgede yaşıyorsanız, neme karşı çok dayanıklı olmadığını bilmelisiniz. 

Tarzınıza Uygun Mont Seçimi 

Tarzınıza uygun mont seçerken öncelikle kışın nasıl görünmek istediğinizi belirlemelisiniz. Mont, dış giyim olduğu için kombininizi tamamlayan en görünür parçadır. Ne giyerseniz giyin, üzerine aldığınız montun tamamen sizi yansıttığından emin olmalısınız.

Kendinizi iyi hissederek giyinip dışarı çıktığınızda, modunuzun daha yüksek olduğunu fark etmişsinizdir. Güne güzel hissederek başlamanız, bütün gününüzü daha olumlu ve enerjik geçirmenizde etkilidir. Bu sebeple mont alırken, nasıl iyi hissedeceğinizi de düşünmelisiniz. 

Klasik mi giyinmeyi seviyorsunuz, vintage mi yoksa spor mu? Ona uygun filtreleme yaparak mont modellerine bakmalısınız. Bütün kış üzerinizde o montun olacağını unutmayın. 

Tarzınızı değerlendirirken gündelik hayatta giyeceğiniz diğer giysileri de göz önünde bulundurmalısınız. Sonuçta günlük giysilerinizle de uyumlu olmalı. Diğer giysilerinizi değerlendirirken, eğer çok kalın giysilerse, bir beden büyük mont almayı unutmayın. 

Uzun, kısa veya orta boy kesim montlar arasından seçim yaparken vücut tipinizi de ön planda tutabilirsiniz. Eğer bacak boyunuz uzunsa, uzun kesim mont veya kabanlar da size çok yakışacaktır. Uzun mont giymeniz, kışın bacaklarınızı da soğuktan korumaya yarar. 

Eğer geniş omuzlu biriyseniz, yakası geniş ve düşük kesim model montları güzel taşıyacaksınız. 

Bacak boyunuz kısaysa, kısa kesim şişme montlar size tam uygun olacaktır. Kapüşon detaylı şişme mont modellerini tercih ederseniz kışın ayrıca bere takmanıza da gerek kalmaz. 

Montu, tarzınıza uygun olarak seçerken, takacağınız çantayı ve giyeceğiniz botları da değerlendirmelisiniz. Atkınız, bereniz, botunuz, çantanız ile uyumlu bir mont hoş görünmenizi sağlar. 

Tarzınıza uygun, yüksek kaliteli ve uygun fiyatlı mont modellerini Havoş online mağazasından bulabilirsiniz. Kış ayları gelmişken içinizi ısıtacak, estetik görünmenizi ve konforunuzu sağlayacak mont modellerini kaçırmayın. 

Etiketler: kadın mont modelleri, mont, mont modelleri, mont çeşitleri
Ekim 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR