Vücut Tipinize Uygun Tayt Modelleri Havoş’ta!

Vücut Tipinize Uygun Tayt Modelleri Havoş’ta!

Tarzınıza ve vücut tipinize uygun tayt modelleri Havoş online mağazasında sizi bekliyor. Peki, tayt çeşitleri ve modelleri nelerdir? Hangi tayt modeli size göre? Yakından inceleyelim. 

Taytlar, günlük yaşantımızda kendimizi rahat hissetmek için veya spora giderken tercih ettiğimiz alt giyim çeşididir. 

Son zamanlarda farklı tayt çeşitlerinin hayatımıza girmesiyle modanın vazgeçilmez parçası haline geldi. Vücut tipimize uygun tayt belirlerken modaya ayak uydurmak ve dışarıdan istediğimiz görünüme sahip olmak için birçok seçenek önümüze çıktı. Bu noktada hangi taytı alacağımızı karar vermek de zorlaştı.

Bu yazımızda sizler için tayt seçiminizi kolaylaştıracak ipuçlarından bahsettik. 

Vücut Tipinize Göre Doğru Taytı Bulun 

Her giyside olduğu gibi tayt seçerken de vücut tipimizi göz önünde bulundurmak, olduğumuzdan daha hoş görünmemize yardımcı olur. Vücut tipimize göre tayt seçerken ise bunlara dikkat etmeliyiz:

Ters Üçgen Vücut Tipine Göre Tayt Seçimi

Eğer geniş omuzluysanız ve omuzlarınızdan belinize doğru vücut yapınız inceliyorsa, ters üçgen vücut tipine sahipsinizdir. Ters üçgen vücut tipini için düşük belli tayt modellerini tercih etmeniz, bacak boyunuzu olduğundan daha uzun gösterir. Bu sayede vücudunuzun üst bölgesi ile alt bölgesinin daha orantılı olmasını sağlarsınız. 

Elma Vücut Tipine Göre Tayt Seçimi

Göğüs bölgeniz ve kalçanız belinizden daha geniş bir yapıdaysa elma vücut tipine sahipsiniz demektir. Elma vücut tipinize uygun en doğru tayt, bel bölgenizi ortaya çıkarmayan modellerdir. Bu sebeple bacak bölgesi renkli veya desenli taytları tercih edebilirsiniz. 

Dikdörtgen Vücut Tipine Göre Tayt Seçimi

Vücudunuzun üst bölgesi daha zayıfsa ve omuz bölgeniz ile kalçanız simetrikse dikdörtgen vücut tipine sahipsiniz demektir. Bu vücut tipine sahipseniz göbek deliğinizin altında biten modelleri tercih etmelisiniz. 

Kum Saati Vücut Tipine Göre Tayt Seçimi 

Eğer beliniz ince ve omuzlarınızla kalçanız birbirinize yakın genişlikteyse kum saati vücut tipine sahipsiniz demektir. Vücudunuzun kıvrımlarını ortaya çıkaracak tayt çeşitlerini seçmelisiniz. Özellikle yüksek belli tayt modellerini rahatlıkla tercih edebilirsiniz. 

Armut Vücut Tipine Göre Tayt Seçimi 

Omuzlarınızın genişliği darsa ve ince beliniz, geniş omuzlarınız varsa armut vücut tipine sahipsiniz demektir. Armut vücut tipine sahipseniz düz renkte tayt modelleri tercih etmelisiniz. Kalçanızı ön plana çıkaran tayt modellerini tercih etmemeye dikkat etmelisiniz. 

Vücut Tipine Göre Tayt Seçiminin Önemi 

Genellikle tayt giydiğimizde vücudumuzun hatlarını belli edecek ve estetik olarak hoş görünecek bir model denemek isteriz. Rahatlık da elbette önemli ancak rahat ve şık olmak mümkün olduğundan bundan geri durmayız. Bu sebeple vücut tipine göre tayt seçiminde de bize en yakışan taytı giymenin püf noktalarını ararız.

Vücut tipimizde göre tayt giydiğimizde;

  • Bacak boyumuz olduğundan daha uzun görünür. 
  • Belimiz olduğundan daha kıvrımlı ve ince görünür. 
  • Bacaklarımız alımlı ve zayıf durur. 
  • Bedenimiz sportif ve hoş bir duruş sergiler. 
  • Dış giyimle gizlenen estetik kıvrımlarımız ortaya çıkar. 

Yani kendimizi göstermenin ve sportifliğimizi ön plana çıkarmanın en güzel yöntemlerinden biri doğru tayt seçimi yapmaktır. 

Peki, tayt çeşitleri nelerdir? Biraz daha yakından inceleyelim. 
 

Tayt Modellerinin Adresi: Havoş 

Vücut tipinize ve tarzınıza uygun çeşitli taytları Havoş’tan temin edebilirsiniz. 

Günlük Kullanıma Uygun Taytlar 

Taytların yalnızca spor aktiviteleri için giyildiği algısı yanlıştır. Rahat hissetmek istediğimiz, sportif olmak istediğimiz günlerde de kombinlerimizi taytla yapabiliriz. Öyle ki tayt modellerinin artış göstermesiyle yalnızca sportif değil şık ve hoş görünmemiz de mümkün hale geldi. 

İşe giderken, okula giderken veya arkadaşlarımızla buluşacağımız zaman hoş bir tayt ile günümüzü geçirebiliriz. 

Günlük tayt modelleri genellikle deri tayt, yüksek bel kesimli tayt veya tulum şeklinde taytlardır. Ancak tabii ki tarzımıza ve nasıl kombinleyeceğimize bağlı olarak diğer tayt çeşitlerini de tercih edebiliriz. 
 

Deri Tayt

Şıklığımızı ortaya çıkarıp parıldamamızı sağlayan deri taytlar, ne giyersek giyelim kombinlerimizin yıldızı olmayı başarır. Dış giyim olarak kaban tercih ettiğimizde, üstüne sade ve şık bir kazak tercih ettiğimizde deri taytlarımızı ön plana çıkaran bir kombin elde edebiliriz.
Kullanışlı, rahat ve şık deri taytlar son zamanların en çok satan tayt modeli oldu desek abartı olmaz. 

Toparlayıcı Tayt

Gerek kesimi gerek modeliyle hepimizin favorisi olan toparlayıcı tayt, vücut hatlarımızı da şekillendirme özelliğiyle adeta mucize yaratıyor. 

Düz bir kazak veya hoş, sade bir ceket ile toparlayıcı tayt kombini yapmak hem kolay hem de rahat. 

Zengin renk seçenekleri ve modelleriyle, tarzınıza uygun toparlayıcı taytlar Havoş’ta sizi bekliyor! 

Taytın kaliteli olması, bir kere satın aldığımızda uzun süre boyunca yıpranmadan giyebileceğimizi bilmek satın alma konusunda bizi her zaman rahatlatır. 

Kış ayları gelmişken ilginizi çekebilir: Doğru Kadın Mont Bedeni Nasıl Seçilir?

Etiketler: tayt modelleri, tayt çeşitleri, vücut tipine uygun tayt seçimi
Kasım 10, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR