Eşofman Takımı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eşofman Takımı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Rahat hissetmek istediğimiz her an evde veya dışarıda giyebileceğimiz eşofman takımı modelleri, son zamanlarda özellikle günlük kombinlerde de yer almaya başladı. 
Onlarca model arasından kendinize en uygun eşofman takımının hangisi olduğuna karar veremiyorsanız, bu yazımız size fayda sağlayacaktır. 
Yanlış seçim yapmanız konforsuz hissetmenize ve kendinizi yeterince iyi hissetmemenize sebep olur. Bu sebeple eşofman takımı seçerken bunlara dikkat edin: 

Kumaş Seçimi 

Genellikle spor yaparken tercih edilen eşofman takımlarının kumaşı oldukça önemlidir. Doğru kumaş seçimi, vücutta biriken terleri ve bakteri üretimini engeller. Bu sebeple terletmeye kumaşlar tercih edilmelidir.
Terletmeyen vücudun hava almasına izin verir. Böylece spor yaparkenki verimi de arttırır ve sağlıklı sporu mümkün kılar. 
Spor yapmak için değil evde veya gündelik giymek için eşofman almak istiyorsanız da kumaşa dikkat etmelisiniz. Ciltte kızarıklık veya kaşıntı olmaması için yumuşak, pamuklu kumaşları tercih etmeniz daha doğru olur. Herhangi bir cilt problemi yaşamamak için kaliteli kumaşları tercih etmelisiniz.
Havoş online mağazası, kaliteli kumaşlarıyla trendlere uyan eşofman takımları sunuyor. Web sitesini ziyaret edebilir ve kendinize uygun modeli sipariş verebilirsiniz.

Beden Seçimi

Yalnızca eşofman alırken değil herhangi bir giysi alırken beden seçimine dikkat etmelisiniz. Eşofman seçiminde ise rahat ve biraz daha salaş olması sizin açınızdan daha sağlıklı olur. Vücuda tam yapışan kumaşlar, vücudun hava almasını engelleyeceğinden dolayı spor veya yürüyüş yaparken terlemenize sebep olur.
Alacağınız eşofmanın beden bilgilerini kontrol edin. Eğer normalde S beden giyiyorsanız, mankenin beden ölçülerine göre S veya M beden almalısınız. Aşırı dar veya aşırı bol eşofmanlardan uzak durmalısınız. 
Yanlış eşofman modeli seçmek, rahat bir gün geçirmenizi engeller ve sağlığınızı tehlikeye atar. 

Mevsime Uygun Model Seçimi

Yaz, kış veya bahar ayları fark etmeksizin her hava durumuna uygun çeşitli eşofman modelleri mevcuttur. Bir kere aldığınız eşofmanı her mevsim giyemeyebilirsiniz. Bu yüzden hangi mevsimde sıkça giymeyi tercih edecekseniz, o mevsimin hava koşullarını göz önünde bulundurmalısınız. 
Yazın, ferah tutan ince modelleri tercih edebilir; kışın ise daha kalın ve pamuklu modellere yönelebilirsiniz. 

Amaca Uygunluk 

Eşofman takımını ne için istiyorsunuz? Yürüyüş yaparken, spor yaparken veya gündelik olarak giymek için farklı modeller vardır. Bu sebeple gündelik olarak giyecekseniz daha estetik modelleri veya spor yaparken giyecekseniz, daha sportif modelleri tercih edebilirsiniz. 

Eğer spor için tercih edecekseniz, yapacağınız spora göre de modeller farklılık gösteriyor bu yüzden sporun özelliğini ve göz önünde bulundurmalısınız. 

Renk Seçimi 

Renk seçimi yaparken ister teninize yakışan renkleri, ister mevsimi göz önünde bulundurabilirsiniz. Örneğin yazın cıvıl cıvıl, canlı renkleri tercih etmeniz, mevsime uyum sağlarken giydiklerinizin güneş ışınlarını soğurmasını önler. Kış aylarında ise lacivert, siyah gibi koyu renk tonlarını satın alabilirsiniz.

Ten renginize göre tercih etmek istiyorsanız, eğer beyaz tenliyseniz bordo, gri, kahverengi tonlarını; esmer tenliyseniz kırmızı, haki gibi renkler size uygun olacaktır. Eğer enerjik ve canlı görünüm elde etmek istiyorsanız ise mavi rengi tam size göre! 

Kısaca özetlemek gerekirse; eşofman seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken unsurlar şunlardır: 

  • Ne için giyeceğiniz
  • Hangi mevsimde alacağınız
  • Kumaşın türü 
  • Beden türünüz ve ölçüleriniz 
  • Kumaşın kalitesi 

Havoş online mağazası, tarzınıza, amacınıza ve vücut tipinize uygun eşofman takım modelleri ile rahatınızı ve konforunuzu sağlar. 
Kumaşının kaliteli olması, trendlere uygun ve çok satılan eşofman modellerine yer vermesi, her tarza uygun zengin ürün yelpazesi olması gibi sebeplerden dolayı Havoş’tan yapacağınız her alışveriş size büyük avantaj ve uzun ömürlü kullanım imkânı sağlar. 

Eşofman Takımı Nasıl Yıkanır? 

Eşofman takımını, diğer renkli giysileriniz ile bir arada çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. Eşofmanınızın kumaş türü de bu noktada önemlidir. Örneğin pamuk kumaşlı eşofman takımınız varsa ideal yıkama derecesi 40’tır. 
Eşofmanınızın rengi açık tonlardaysa, koyu renk giysilerinizle bir arada yıkamamaya dikkat etmenizde fayda var. Diğer renkler ile yıkamanızın herhangi bir zararı olmaz ancak siyah ağırlıklı renklerle bir arada yıkamamalısınız. 
Eşofmanınız koyu renkli ise dikkat etmeniz gereken en önemli unsur çok yüksek sıcaklıkta yıkamamanızdır. Aksi halde solma riski söz konusu olabilir. Sentetik kumaşlar için ise 50 veya 60 derecede yıkamanız ideal seviyedir. 
 

Etiketler: eşofman takımı, eşofman modelleri, kadın eşofman takımı
Ocak 17, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR