Mont Modelleri Arasından Size En Yakışanını Bulun!

Mont Modelleri Arasından Size En Yakışanını Bulun!

Soğuk kış günlerince sıkça giyeceğiniz mont, sizin için en doğru seçimlerden biri olmalı. Mont modelleri arasından nasıl seçim yapacağınıza karar veremiyorsanız, size yardımcı olacak mont seçimi rehberimize göz atın.
Kaliteli bir mont satın almak istiyorsanız, öncesinde dikkat etmeniz gereken birçok unsur mevcut. Montu nerede giyeceğiniz, yaşadığınız yerin sıcaklığı ve neme dayanıklılığı gibi hususları göz önünde bulundurmanız gerekir. 
İşte, size hem çok yakışacak hem de en uygun montu bulmanıza yardımcı olacak ipuçlarımız: 

1-    Montu Nerede Giyeceksiniz? 

Binlerce mont arasından seçim yapmanızı kolaylaştırmanın bir yolu, montu nerede giyeceğinizi seçmektir. Montun stili ve malzemesi de giyeceğiniz yere göre değişiklik gösterir. Bu sebeple giyeceğiniz yeri belirlemeniz aslında birçok mont arasından iyi bir filtreleme yapmanız demektir. 
Örneğin;

  • Gündelik yaşantınızda; işe, okula, alışverişe veya arkadaşlarınızla buluşmaya giderken giyecekseniz, düşük tempoda sizi sıcak tutacak yün kumaşları tercih edebilirsiniz. 
  • Şık giyinmeniz gereken resmi etkinlikler için bir mont modeli arıyorsanız, hacmi daha düşük olan şık montlara göz atmalısınız. 
  • Eğer kış sporları gibi çeşitli faaliyetler için giymek istiyorsanız, açık havada giymeye uygun bir mont seçmelisiniz. Muhtemelen o montu kat kat giyeceğiniz için rahat hareket edebileceğiniz bir model bakmanız önemli. 

2-    Hangi Vücut Tipine Sahipsiniz? 

Hangi vücut tipine sahip olduğunuzu öğrenmek, mont seçiminde size yardımcı olan etmenlerden biridir. Üstelik vücut tipinize uygun montu seçmeniz, size en yakışan montu da seçmeniz anlamına gelir.

Armut vücut tipine sahipseniz, yani göğüs ve kalçalarınız, belinize oranla daha genişse, kemer detaylı, uzun montları tercih edebilirsiniz. Kemer, sizin belinizi kavrayacağı için vücut hatlarınızı ortaya çıkarmayı sağlar. 

Omuzlarınız ve göğsünüz genişse, geniş yakalı montları tercih edebilirsiniz. Montun omuzlarının, sizin omzunuza tam oturduğundan emin olmalısınız. 

Bacak boyunuz uzunsa, uzun mont modellerini rahatlıkla seçebilirsiniz. Uzun montlar, hem boyunuzu ortaya çıkarır hem de bacaklarınızı da soğuktan korumaya yardımcı olur. 

3-    Ne Renk Mont Almayı Düşünüyorsunuz? 

Renkler, doğrudan zevklerinizle ilgilidir. Sevdiğiniz renkleri düşünürken, mont ile beraber giyeceğiniz botu, takacağınız atkı ve bereyi de göz önünde bulundurmayı unutmayın. 

Eğer renk seçiminden emin olamıyorsanız gri, beyaz ve siyah gibi kurtarıcı renkleri veya nötr tonları tercih edebilirsiniz. 

Renk tercih ederken cilt tonunuzu da göz önünde bulundurabilirsiniz. Örneğin cilt alt tonunuz soğuk renklerse lacivert veya pembe tonlarına yakın renkler seçebilirsiniz. Sıcak cilt tonlarına sahipseniz toprak tonları sizin için doğru bir tercih olacaktır. 

4-    Montunuz Hangi Tür Kumaş Olmalı?

Kışlık mont için sıcacık tutan kumaşların arasında yün kumaşlar vardır. Daha fazla sıcak tutmasını istiyorsanız, yalıtım özelliği olan kumaşları inceleyebilirsiniz. Sentetik yalıtımlı kumaşlar soğuk kış günlerinde içinizi ısıtmayı sağlayacaktır. 

Yün kumaşlar, kış aylarında rahat ve konforlu olmanızı sağlar. Sıcak tutarken, yırtılmaya karşı dayanıklı ve doğal bir kumaştır. Yün kumaşlar sayesinde kışlık bir montta ihtiyacınız olabilecek konfor, sıcaklık ve rahatlığı elde edebilirsiniz.

Montunuzun dış katmanının su geçirmez olmasına dikkat edin. Su geçiren montlar yağmurlu günlerde sizi mağdur eder ve ihtiyacınız olan sıcaklığı size sağlayamaz. 

5-    Montunuzda Hangi Özelliklerin Olmasını İstiyorsunuz? 

Mont seçerken kumaşı, rengi ve boyunun dışında önemseyebileceğiniz birçok unsur mevcuttur. Montun cep, fermuar gibi detaylar montunuzun genel özelliklerini yansıtır. Bu özellikleri detaylı inceleyecek olursak: 

Cepler

Genellikle kışlık montların cepleri olur. Montun cep derinliği, düğmeli olup olmadığı gibi detaylara odaklanabilirsiniz. Cebinizde telefon, anahtar gibi eşyalarınızı sıkça taşıyorsanız düğmeli veya fermuarlı cepleri tercih etmeniz daha yararlı olur. 

Kapüşonlar 

Eğer bere takmaktan hoşlanıyorsanız kapüşon detayı olmayan montlara da bakabilirsiniz. Yine de yağmurlu günlerde kapüşon sizi daha iyi korur. Çıkarılabilir kapüşonlu montlar ise yağışın olmadığı günlerde çıkarılabildiğinden dolayı size fonksiyonellik kazandırır ve montunuzu hafifletir. 

Fermuarlar

Eğer fermuarlı mont almak istiyorsanız, fermuarın kalitesini kontrol etmelisiniz. Fermuarın, bir süre sonra aşırı kullanımdan ötürü yıpranması montunuza da zarar verir.

Rüzgâr Kanatları 

Rüzgâr kanadı olan kumaş türleri, fermuarın önünde bir kalkan oluşturur. Böylece fermuarın arasından sızabilecek yağmur ve rüzgârdan sizi korurken, fermuarınızın da yıpranmasının önüne geçer. 

 

Montlar Dar Mı Yoksa Bol Mu Olmalı? 

Montlarınızın, üzerinizde çok sıkı durmaması gerekir. Çok sıkı durduğu durumlarda, vücut ısınızın kolayca dolaşabilmesi için gereken hafif boşluk ortadan kalkar. Bu sebeple eğer montun içine kat kat kalın giysiler giyecekseniz bile montunuzun ısıyı içeride dolaştırabileceği bir boşluk olması, üşümenizi engeller.

Çok dar montlar yerine bir beden büyük montları tercih ederseniz hem hareket alanınız için hem de üşümemeniz için daha yararlı olur. 

Mont alırken beden seçimi esnasında yaygın olan ölçüler genellikle bel, kol ve kalça ölçülerdir. Bir beden büyük almayı düşünüyorsanız bunları da göz önünde bulundurmalısınız. 

Montun Büyük Olduğu Nasıl Anlaşılır? 

Montu online da alacak olsanız geldikten sonra ilk olarak denemelisiniz. İçine gündelik giydiğiniz giysilerinizi giyerek denemelisiniz. Ardından rahat hareket edip edemediğinizi kontrol etmelisiniz. 

Aynı zamanda şunları da göz önünde bulundurmalısınız: 

Omuz Dikişleri 

Montun omuzlarınıza tam oturduğundan emin olun.

Hava Sirkülasyonu

Az önce de bahsettiğimiz gibi vücudunuz ile mont arasında bir hava dolaşımı boşluğu olmalıdır. Ancak aşırı geniş olmamasına da dikkat edin. Çok sıkı veya çok geniş olmayan bir mont tercih edin. 

Kollarınızı Öne ve Yukarı Doğru Uzatın 

Hareket kabiliyetinizi ölçerken montu denedikten sonra kollarınızı öne doğru uzatın. Kollarınızı uzattığınızda bilekleriniz açıkta kalıyorsa ve mont çok yukarı kalkıyorsa küçük demektir. 

Kendinize Sarılın 

Montu giydikten sonra kendinize sarılın. Sarıldıktan sonra hareket kısıtlılığı veya herhangi bir darlık hissediyorsanız bir beden büyük mont almanız gerekir. 

Yalıtımlı Monta Gerek Var Mı? 

Özellikle yoğun rüzgarlı ve yağışlı geçen bölgelerde yaşıyorsanız yalıtımlı mont ihtiyacınız var demektir.
Sentetik yalıtımlı montlar, suya karşı dayanıklıdır ve makinede yıkamanızda bir sorun olmaz. Genellikle kuş tüyü veya sentetik yalıtımlı montların tercih edilmesinin de sebebi budur. 
Havoş online mağazalarından, yüksek kalitede yalıtımlı montları tercih edebilir, tarzınıza ve kendinize en uygun montu alarak uzun süre kullanabilirsiniz. 
 

 

Etiketler: mont, mont alırken dikkat etmeniz gerekenler, mont modelleri, mont çeşitleri, kadın mont
Ekim 11, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR